Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Köszöntő

2012.04.18. 09:23 packó

Szeretettel üdvözlök mindenkit az elnevezésben minden kreativitást nélkülöző oldalamon! Jah és persze köszönöm a blog.hu csapatának a lehetőséget, valamint a családomnak és mindenkinek, akik támogattak a döntésemben.

Szerettem volna elkerülni az ehhez hasonló közhelyes kezdőmondatokat, de sajnos nincs nagy jártasságom sem az újságírás, sem pedig blog írás területén, ezért kezdésnek ennyi telt tőlem.
Nagy valószínűséggel csak a közeli barátaim fogják látogatni ezt az oldalt - ha egyáltalán bárki látogatni fogja -, ezért először is nekik tartozom egy sörrel, amiért legalább eddig eljutottak az olvasásban, továbbá egy magyarázattal, hogy miért van szükségem életem jelenlegi periódusában a blog írásra.
Akik péntek esténként, vagy ha úgy támad kedvük a hét bármelyik napján, élvezhetik társaságomat, azok tudják, hogy nagyon sok beteg, de közel ugyan ennyi érdekes és elgondolkodtató elméletet tárok eléjük hétről-hétre 1-10 korsó sör hatásárára. Egyfajta Kasza Tibis jelleggel jutunk el a leghétköznapibb dolgoktól, a világ rengető ötletekig. Persze mondhatnánk, ebben nincs semmi különös, hiszen pl. Biatorbágy vasútállomás utasellátójában délután egy óra magasságában, ennél sokkal cifrábbakat is hall az ember. És való igaz, az ottani emberekkel ellentétben, nekem fogalmam sincs a kvantum fizikáról.
Ennek az oldalnak az elindításával pont az lenne a célom, hogy bebizonyítsam, ezek az elméletek nem csak oldott állapotban zsongnak a fejemben. Ez most persze elég furcsán hathat, de nem, jó eséllyel nem vagyok szellemi fogyatékos...egy-két embert biztosan találnék, aki ezt némi kézpénz ellenében meg is erősítené. Egyszerűen arról van szó, hogy szeretném, ha másokhoz is eljutnának ezek a teóriák (ismerve a témákat joggal használhatom ezt a szépen és tudományosan hangzó idegen kifejezést). Ha másért nem, hát azért, hogy egy újabb okot adjak a riválisaimnak és ellenségeimnek (bár remélem az utóbbiakkal nem rendelkezem), hogy kibeszélhessenek, mondván, szereplési kényszerem van.
Természetesen ez nem egy személyiség formáló blog, ahol az emberek lelkére akarok hatni. Ezek a saját elméleteim, amik a legjobb esetben beszédtémát adhatnak más társaságoknak is a reggeli/délutáni/esti sörözéshez/borozáshoz/rövidezéshez (így Kari Napok alkalmával a megfelelőt kérem, mindenki magában aláhúzni szíveskedjen). Idézve az egyik Rudolf Péter szereplésével fényjelzett TV reklámból: "És a legjobbak ezt tudják váltogatni".
A cikkek megjelenésének gyakoriságáról nem nagyon tudok nyilatkozni. Több elmélet is megszületett már, amit a könnyebb feldolgozhatóság kedvéért próbálok nem egyszerre az emberiségre zúdítani, ezzel tömeges hisztériát idézve elő.
A téma viszont adott: az emberi viselkedés, erős társadalom kritika és - a magam laikus módján - szociológia.
Aki gyűlöli a csipkelődős humort és kimeríthetetlen mennyiségű iróniát, az biztosan sikítva fog a legnépszerűbb közösségi oldalra menekülni, hogy vicceseket olvashasson.
A témából adódóan azonban sajnos elkerülhetetlen, hogy akaratlanul ne sértsek meg embereket. Az viszont nagyon fontos, hogy ne érezze senki személyeskedésnek az itt leírtak egyetlen sorát sem. Mivel az ötleteket a saját környezetemből merítem, ezért természetszerű, hogy néhányan személyes támadásként fogják megélni az elhangzottakat. Ezért előre is szeretnék elnézést kérni. Lesz olyan téma, ami biztosan - egy szép Karinthy díjas szófordulattal élve - ki fogja verni a biztosítékot. Sok esetben azonban személyesen is érintett vagyok, így kimondatlanul, de magamat fogom égetni. Vagy, ahogy a mai trend szerint idegen szavakkal kell helyettesíteni mindent, amiben az egyik kereskedelmi csatorna a segítségünkre is van, a saját „roastom”.
Abban viszont biztosan egyetértünk, hogy két dolog miatt sértődhet meg ilyen esetben az ember: ha teljesen igazságtalannak érzi a hallottakat és egyáltalán nem ért vele egyet, vagy ha maga a felismerés bántja. És ezzel talán ki is húztuk a dolog méregfogát, hiszen az első esetben "Akinek nem inge...", második lehetőség miatt viszont nem biztos, hogy magyarázkodnom kellene. Ha mindehhez hozzávesszük azt is, hogy az Alaptörvény lehetőséget biztosít számomra arra, hogy a saját oldalamon azt írjak, amit csak akarok (jó...persze...olvastam a blog.hu feltételeit, és bizonyos tartalmak tekintetében ez nem teljesen igaz). Továbbá Te/Ti, mint olvasó/olvasók (bizakodva írtam a többes számot) rendelkeztek szabad akarattal...azt sajnos most nem tudom, hogy az Úr vagy a honatyák ruháztak fel minket ezzel a joggal.
Néhány alapszabályt azonban én is kitűztem, amit igyekszem, jól lehet tiszavirág életű, blog-om írása folyamán be is tartani.
Általános megállapításokról és élethelyzetekről szeretnék írni, de személyes tapasztalatok alapján. Ezért sem személyek, sem szervezetek neveit nem fogom említeni, és rájuk utaló leírást sem fogok adni.
Cikkeim nem fognak termékmegjelenítést tartalmazni és ami nagyon fontos, smile-kat sem. Ezt azért tartom mindenképp szükségesnek, mert nem szeretnék egy-egy megállapítás mellett egyértelműen és érezhetően állást foglalni. Ez tűnhet gyávaságnak, de én kifejezetten szórakoztatónak találom. Meg szeretném hagyni az olvasónak a szabadságot, hogy eldönthesse, az adott megjegyzést mennyire gondolom komolyan.
Politizálni sincs nagyon szándékomban. Ha erre kerülne a sor, akkor azt a blog megszűnésének első jeleként kell értékelni. Ha valaki már csak a politikáról tud beszélni, akkor véleményem szerint inkább ne is beszéljen, és hallgasson mindörökké. Ámen! Ez persze nem azt jelenti, hogy néhány általam viccesnek vélt mondatban nem fogom elárulni politikai hova tartozásomat.
Az első bejegyzésemet terveim szerint egy hét múlva olvashatjátok majd, aminek a címe "Trend vagy életmód váltás".
Bízom benne, hogy néhányan valóban meg is teszitek ezt. Előre szólok, hogy olyan intelligensek már ezek az oldalak, hogy statisztikákat készít a látogatókról, ezért szükségtelen azt hazudni, hogy megnéztétek.

Szevasztok!

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://littlehorse.blog.hu/api/trackback/id/tr94458339

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lilike87 2012.04.18. 11:45:42

Hajrá Paci!

Kezdésnek tökéletes, várom a folytatást, és az életmódváltás téma elég jó kezdés, főleg hogy mondhatni most én is ilyesmibe vágtam bele (egészséges kaják,edzés) nekem ezt jelenti most, kiváncsian várom, hogy te mit értesz ezalatt :)

Hank Moody inside 2012.04.18. 12:19:13

Blogolni jó! Karban tartja az elmét és a szókincset! Javaslom az avatar használatának engedélyezését kommentekben, ha nem lenne alapbeállítás. Másik tipp: egy-két jó kép nagyon feldobja a hosszabb írásokat. Várom a velős irományokat remélem lesz összeesküvés elmélet is benne szép számmal!

lepkat 2012.04.23. 14:37:06

Paci azt hiszem lenne olvasód, csak várjuk a folytatást:))

BálNa! 2012.04.23. 19:00:24

Nagyon lassan pörög fel! Ha segítség kell, hogyan roastold Magad, tudod, hogy rám mindig számíthatsz! :D

packó 2012.04.24. 10:38:52

A héten biztosan lesz folytatás.
Az égetésemmel kapcsolatos segítséget, pedig előre is köszönöm. Kabbe Hőgyi!
süti beállítások módosítása